Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Değerli kardeşlerim;

Kurban ibadeti Allah’a kulluğun simgelerindendir (Hacc Suresi 36).

Bugün, hepimizin sadece bir tek ilahımız olduğunu, Allah’tan başka bir tanrı fikrinin asla kabul edilemeyeceğini (Hacc Suresi 34), O’na teslim olmamız gerektiğini (Hacc Suresi 34), O’na teslim olmanın O’nun emirlerine teslim olmak olduğunu idrak etmemiz ve kurbanlıklarımızı bu idrak ile kesmemiz gerektiğini bilmeliyiz.

Tüm ibadetlerin bir anlamda kimin Allah, kimin kul; kimin emreden, kimin itaat eden olduğunu idrak ettiğimizin de bir göstergesi olduğunu (şeairillah – Hacc Suresi 36) unutmamalıyız.

Kurban keserken Allah’a ibadet etiğimizi gözden kaçırmamalıyız. Bu güzel ibadeti her anında her türlü sıkıntısına katlanarak yapmaya çalışmalı, ibadet huşuundan uzaklaşmamalı, Allah’ın bir ayetini O’nun emri ile kurban ederken başka ayetlerine zarar vermemeliyiz.

Kurban Bayramının tatil değil, Allah’ın bir emrini daha yerine getirebilmek amacıyla işimizi gücümüzü bıraktığımız günler olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Yüce Allah’ın akrabalarımıza olan görevlerimizi sıklıkla bizlere hatırlattığını unutmamalı (Nahl Suresi 90, Bakara Suresi 215, Nisa Suresi 1), bayramda bu emirleri de yerine getirmek için fırsat kollamalıyız.

Kurban Bayramınızı tüm kalbimle kutlarım. Allah bu güzel günlerde yapacağınız ibadetleri, keseceğiniz kurbanları ve dualarınızı kabul buyursun.

“De ki: “Benim duam, ibadetim/kurbanım, hayatım ve ölümüm, varlıkların Rabbi olan Allah içindir.”
Onun ortağı yoktur. Böyle emir aldım. Ben müslümanların en önde olanıyım.””

En’am Suresi 162-163.

Erdem Uygan


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Kurban Bayramınız Kutlu Olsun” için bir yanıt

  1. my avatarı
    my

    Erdem abi iletişemiyorum, sitenin iletişin kısmı çalışmıyor.

    Abi ben yıllardır sana ulaşmaya çalışıyorum, lütfen mail adresini gönderir misin? Yine size bir mail yazdım fakat bu sefer azimliyim bu maili size göndereceğim inşallah.

    iletişememe sebebi de şudur: Fatal error: Call to undefined function wp_get_current_user() in /vhosts/erdemuygan.com/http/wp-includes/capabilities.php on line 1353

Bir yanıt yazın