Gerçeğin Bedeli 2

Kim olursak olalım bazen yaşantımızdan dolayı çok eleştirilebiliriz. Ancak en çok inancımızdan dolayı bizimle uğraşanlar bizi rahatsız eder. Oysa bu da Allah’ın kanunlarındandır. Üzülecek, sıkılacak bir şey yoktur. Bunlar her zaman olacaktır. Zira Allah (C.C.) şöyle buyuruyor:

“Onlara: “Diğer insanlar nasıl inandıysa, siz de öyle inanın” dense, “şu zavallılar gibi mi inanacağız?” derler. Bakın! Asıl zavallılar onlardır; ama bilmezler.” (Bakara 13)

“Bu hayat, kâfirlere süslü gösterilmiştir; onlar inananları hafife alırlar. Ama Allah’tan çekinenler Kıyamet günü onlardan üstün durumda olacaklardır. Allah düzenine uyana hesapsız rızık verir.” (Bakara 212)

Bu ayetin bir alameti farikası da hesapsız rızık verilecek olanların mümin olmalarının gerekmemesi. Gereken çabayı gösteren herkes olabilir. Neyse konumuza dönelim. Yüce Allah inandığımız değerlerle nasıl alay edeceklerini başka ayetlerde de dile getiriyor. En çarpıcı olanlarından biri:

“Ama hayır, sen hayranlık ve şaşkınlık duyarken onlar işin şakasındalar. Hatırlatıldığı zaman da öğüt almazlar ve bir ayet gördüklerinde küçümsemeye kalkarlar; ve derler ki “açıkça bu, büyüden başka bir şey değil; ne yani, biz ölüp gittikten, toprağa karışmış bir iskelet halini aldıktan sonra tekrar mı diriltileceğiz? Yani önden giden atalarımız da mı?” (Saffat 12-17)

“O kâfirler seni gördüklerinde sadece alaya alır, “ilahlarınıza dil uzatan bu mu?” derler. Onlar Rahman’ın kitabını görmezlikten gelen kimselerdir” (Enbiya 36)

Burada ilahlar kelimesi önemli. Her zamanki gibi günümüzde de ilahlaştırılmış yani sözleri, kişilikleri tartışmaya kapatılmış (dolayısıyla kutsallaştırılmış) kişiler çok fazladır.

Peki bunlar olacak da biz ne yapacağız?

“O, bu Kitapta size şunu indirmiştir : “Allah’ın ayetlerinin görmezlikten gelindiğini ve hafife alındığını işittiğiniz zaman onlarla oturmayın. Başka bir söze geçinceye kadar böyle yapın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz” Allah bütün münafıkları ve kâfirleri cehennemde toplayacaktır.” (Nisa 140).

Ve her ne olursa olsun bizim için önemli olan Allah’ın emrinden çıkmadan doğruları yapmak olmalıdır. Onlar konuşsunlar…

“Rabbin, her birinin yaptığının karşılığını tam olarak verecektir. Çünkü o, onların yaptıklarının içi yüzünü bilir.”
Şu halde emrolunduğun gibi dosdoğru ol, seninle birlikte dönüş yapanlar da. Sakın taşkınlık etmeyin. Çünkü o bütün yaptıklarınızı görür.” (Hud 111-112)

Allah işlerimizi hayra ulaştırsın.


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın