Allah’ın Dini

Kainat yaratıldığından beri bir tek din vardır, o da İslam’dır. İslam Allah’ın tek dinidir. Allah tüm elçileri ile insanlara İslam’ı göndermiştır. Diğerleri İslam’ı alıp kafalarına göre şekillendirmiş insanların iddialarından ibarettir. Allah’ın kitabı Kur’an’ı Kerim’e dayanmıyorsa eğer İslam olduğu iddia edilen din de aynı akıbete uğramış demektir. Allah’ın dini Allah’ın kitabından öğrenilir.

Al-i İmran Suresi’inden öğrenelim:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

19. Allah katında din, İslam dinidir. Kitap verilenlerin ayrı düşmeleri, kendilerine bu bilgi geldikten sonraki taşkınlıkları sebebiyle olmuştur. Kim Allah’ın ayetlerini görmezlikten gelip kâfir olursa, Allah onun hesabını çabuk görür.

20. Seninle tartışmaya girerlerse de ki: “Ben kendimi Allah’a teslim ettim. Bana uyanlar da öyle.” Kendilerine Kitap verilmiş o kimselere ve kitabı olmayanlara de ki: “Siz de teslim oldunuz mu?” Eğer teslim olurlarsa yola gelmişler demektir. Ama yüz çevirirlerse, sana düşen yalnızca tebliğdir. Allah kullarının her şeyini görür.

83. Bunlar Allah’ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde kim varsa, isteyerek veya istemeyerek Allah’a teslim olmuşlardır. Hepsi ona döndürülecektir.

84. De ki, “Biz Allah’a ve bize indirilen her şeye inandık. İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakup’a ve torunlarına indirilene de, Musa’ya ve İsa’ya verilene de, peygamberlere Rablerinden ne verilmişse hepsine inandık. Onların hiç birini diğerinden ayırt etmeyiz. Biz Allah’a teslim olmuş kimseleriz.”

85. Kim İslam’dan başka bir dinin peşine düşerse asla kabul edilmez. O ahirette, kaybedecek olanlardandır.

100. Müminler! Kendilerine kitap verilenlerin bir kesimine uyarsanız, inanmanızdan sonra sizi, kâfirler haline getirirler.

101. Siz nasıl kâfir olabilirsiniz? Size Allah’ın ayetleri okunmakta, onun elçisi içinizde bulunmaktadır. Kim Allah’a sıkı sarılırsa, doğru yola girmiş olur.

102. Ey inananlar! Allah’tan nasıl çekinmek gerekiyorsa öyle çekinin. Son nefesinize kadar Müslüman kalın!”

Kur’an-ı Kerim Al-i İmran Suresi 19,20 – 83,84,85 – 100,101,102. ayetler..


Yayımlandı

kategorisi

, ,

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın